2-5 dagars leverans

30 dagars returrätt*

Fri frakt ÖVER 599 KR

Logga in
Rizzo online väskor resväskor accessoarer

FAVORITER

Inga favoriter har valts än

Vi använder oss av cookies för att göra din shopping bättre 🍪
Mums!

Fem väskor - fem must haves

Väskan är utan tvekan den mest viktiga accessoaren i din samling! Inte nog med att den kan sätta pricken över i:et på din outfit, den bär också på allt du kan tänkas behöva. Oavsett om det är för jobbet, dejten eller resan, kan du lita på att väskan alltid har din rygg! Varje plats och aktivitet kräver sin egen väska. Nu ska vi gå igenom fem olika väskor som är riktiga måsten i din kapsel-garderob för år 2024.

Bucket bag


En bucketväska är en cylinderformad väska som vanligtvis stängs med en dragsko eller med hjälp av knappar på ovansidan. En bucket bag bär man vanligtvis likt en crossbody med en lång axelrem, eller i vissa fall i ett elegant kortare handtag. Denna modell är en minimalistisk och klassisk väska, som oftast är rymlig. Detta gör väskan till den perfekta arbetsväskan som du med enkelt kan ta med dig direkt till After Worken. 

Svart Bucketbag från cognac Stockholm
Svart Bucketbag från Bolinder Stockholm öppen
Svart Bucketbag från Bolinder Stockholm

Crossbody


En crossbody-väska är vanligtvis en mindre väska som bärs tvärs över kroppen med hjälp av en lång axelrem. Den är känd för sin mångsidighet och finns i ett brett spektrum av modeller och stilar. Något som är vanligt förekommande är att du kan byta ut axelbandet för att nytt uttryck, eller möjligtvis ta av hela axelbandet och använda som en clutch eller handväska. Att ha en crossbody-väska är både bekvämt och säkert eftersom den alltid hålls nära kroppen. Det är en klassisk accessoar som är ett måste i varje modegarderob!

Alice mini vit Crossbody
Alice mini vit Rizzo

Barrel Bag


Barrelbagens signalement är precis som en bucket bag - en cylinderformad väska. Men till skillnad från bucketbagen är barrelbagen i en lodrät form. De har vanligtvis ett par korta och eleganta handtag som pryder väskans sidor, och ofta kommer de med ett längre axelband. Denna modell var oerhört modern under 90-talet, och vi kunde se de största modeikonerna bära dessa väskor från de främsta modehusen. Precis som modet kommer och går - gjorde barrelbagen sitt stora återtåg år 2018, och nu kan vi säga att väskan är här för att stanna!

Claire barrelbag från Rizzo
Leah Barrelbag från RBYR blå
Leah barrelbag från RBYR svart

Axelremsväska


En klassisk axelremsväska är precis som namnet antyder, en väska som du enkelt kan bära på din axel med hjälp av två längre handtag. Axelremsväskor finns i olika stilar och har många underkategorier som till exempel shopper eller arbetsväska. Det innebär alltså att axelremsväskor kan komma i flera olika modeller och storlekar, men vanligtvis är de något större där du får plats med exempelvis dina nödvändigheter inför jobbet eller dylikt. Gemensamt för dem alla är att de enkelt kan hängas över axeln. Alltså är axelremsväskan den perfekta kompanjonen när du ska till jobbet eller när du ska på en härlig shoppingrunda på stan.

Vezzano - Alicia Axelremsväska rosa
Renée axelremsväska svart Rizzo

Totebag


En tote bag, som betyder "bär-väska", är en större väska vanligtvis tillverkad av tyg, men som numera finns i en mängd olika material och färger. Syftet med en tote bag är att kunna bära med sig allt du kan tänkas behöva, från arbetsmaterial till ett par träningskläder. Därför är tote bags oftast mycket rymliga och undviker onödiga fack som tar upp plats. Med sitt generösa utrymme är totebags en populär väska som passar för alla möjliga tillfällen! 

Björn Borg Totebag canvas rosa
Claire Totebag coganac Rizzo
SHOPPA VÄSKOR