Lisa Lindqwister

Lisa Lindqwister är en Sveriges mest erfarna stylister och även moderedaktör för landets största modetidning. Som stylist och kreativ konsult är hon ständigt nyfiken på att utforska och integrera nya trender i kvinnors vardagliga stil. 
Hon kallar sin styling-estetik ”minimalistisk med maskulina inslag” som kännetecknas av starka silhuetter och kontraster som alltid klingar nytänkande – men bärbart. ”Jag tjatar ofta om silhuetten i min styling, jag gillar när det något ser både coolt och bekvämt ut.” 


Lisas egen stil är ofta ett typexempel för hennes smak och hon syns ofta i stilrent svart och vitt med vida, skräddade byxor och en oversizead kashmirkappa. 

Vilka designers inspirerar dig mest just nu?


Jag gillar alltid det Phoebe Philo gör med Céline. Till våren 2017 har jag fastnat särskilt för de looks där man lekt med en stark färgaccent. Som ett par klarröda leggings med vita sneakers mot lugna blåtoner. Sen är också Anthony Vaccarellos nya Saint Laurent väldigt inspirerande i sin enkelhet, med svart läder, slitna jeans och vassa, höga pumps

Vilka trender har du själv fastnat för?


Den oversizeade handväskan känns cool med mycket attityd i. Sen lyckas jag alltid falla för mycket krispigt vita toner. Jag brukar själv ofta se likadan ut säsong efter säsong i klassiska plagg jag älskat i många år, däremot brukar jag ofta uppdatera med små detaljer och accessoarer. 


Vilka är dina bästa tips för när man ska klä upp sig?


Ett bra tips är att alltid hålla det avskalat. Är man väldigt uppklädd kan man lägga en enklare makeup eller göra en okomplicerad frisyr. Om man är uppklädd och piffad till tänderna så ser man oftast inte så bekväm ut. Lägg fokus på en sak, håret, sminket, silhuetten eller accessoarerna och låt det andra vara enkelt så känns det coolare. 

Hur får man en kostym att kännas fest istället för kontor?


Allting handlar om detaljer och stuket. Om man vågar kan man prova att bära kavajen utan något under för att få fram lite hud. Eller en oversizead skjorta med långa manschetter eller en hög viktoriansk spetskrage och festlig väska  Ett sista alternativ är att man kör på den supermaskulina Annie Hall-looken med skjorta, slips, väst och bryter av med höga klackar. Det handlar om att ha något som sticker ut ur mängden.

Tillbaka